Thursday, November 17, 2011

Obamsk

Vahepeal sai mööda aasta Austraaliasse sisenemisest. Sellesse aastasse mahtus palju. Kui liita kokku emotsioonid, mõtted, tegemised, siis pigem on tunne nagu oleks möödunud rohkem. Omapärane on tuletada meelde ja võrrelda tegmisi eelmisel aastal samal ajal, peaaegu et kuupäevaliselt, ja aduda fakti, et põllumajandusliku aastaringi täissaamisega algab kõik otsast peale. Pembertoni põllumajanduspiirkonnas algab jällegi õunte harvendamise hooaeg, Perthi saabuvad jällegi uued pakkerid kes tööd otsides suunatakse õunafarmi, kes on alguses jällegi sama rohelised nagu mina aasta tagasi, kindalsti on jällegi uus punt eestlasi seal, kes tõenäoliselt on koondunud omakeskisse joogilähkri taha, kindlasti peetakse detsembris kohalikus Pembertoni hostelis maha üks tõsine ühislabrakas kus juhuslik hiinlane ennast nii kasti joob(talle pole palju vaja) et oma prillide peal tallates huvitavat tantsu harrastab, jne jne.

Onu Obamakas käis täna Darwinis. Linnaelanikele jäi sellest külaskäigust paraku meelde peamiselt suured liiklusummikud. Air force One takeoffi oli ainus käegakatsutav sündmus mida tavaline kodanik näha võis. Selleks ``ülispektaakliks`` sündmuseks olid massid kogunenud teatud kohtadesse mis võimaldasid otsevaadet lennuvälja maandumisrajale. Lennuk tõusis, ise filmisin. Mida tegid massid? Mittekeegi ei paistnud aru saavat, et lennuk oli õhku tõusnud, kuigi just selle eesmärgiga olid kõik sinna kogunenud. Rahvas vahtis napakalt edasi juba paari minuti pärast õhkut'usvaid regulaarliine, mis igal teisel juhul oleks täiesti arusaamatu tegevus.
 Tegu oli ainult presidendi töövisiidiga, kus lepiti kokku USA kaug-idas mõjuvõimu ja kontrolli kasvatav plaan tuua Drwini sõjaväebarrakkidesse 2500 jänki sõdurit aastaks 2016, alustades kasvava sõdurite sissetoomisega järgmine aasta. Ajakirjandusel oli rikas päeav, paberkandja NT News täitus igasuguste faktiliste ja vähemfaktiliste artiklitega, et jah, vastavad paberid allkirjastati Canberras eile, võis siis et ``jah``, Hiina juba pabistab sellise uudise peale ja kohe-kohe Austraalia eksport Hiinasse väheneb.

No comments:

Post a Comment