Saturday, February 19, 2011

Tervitused Albanyst

Kõigepealt tahaks soovida jõudu ja kaasaelamist nendele kaasmaalastele kes tegelevad teil seal millega? -  300km soojendussõiduga Tartu maratoniks!  Mismõttes nagu? Saan aru et neil minuteil peaks esimene mees otepääle jõudma, huvitav mitusada kohta selline soojendussõit homsel sõidul ülespoole tõstab. Või allapoole. Enivei, ika faking kõvasid asju sünnib ka teil seal, lisaks lükatakse sel aastal käima ka haanja100 4ik-üritus, kes pole veel kursis.

Ise olen siis jõudnud Albanysse, WA ``kultuuripealinna``. Kuigi jah, kultuurimälestised saab üles lugeda kahe käe sõrmedel, mis minu arust isegi tõstab nende väärtust, kuna iga mälestise üle ollakse siin uhked ja eksponeeritakse neid nii hästi kui võimalik. Linn ise jättis väga hea mulje, isegi parema kui Perth. Suht sarnase väljanägemisega, aga palju vaiksem, rahulikum, umbes nagu Põlva või nii. Elanikke 37000.

Siinolemise põhjustas siis Bibbulmun trackl kureerimine, mille lõpppunktiks ametlikuks lõppunktiks ongi Albany. Rajal sai nähtud palju huvitavat. Eredamatest mälestustes võiks mainida

--laineid, mis tõenäoliselt pole võrreldavad east coasti sugulastega, aga siiski ulatusid kõrguses 2,5 meetrini. Lemmiktegevuseks surfilaua puudumisel kujunes selg ees lainesse hüppamine, misjärel õnnestumise korral oli võimalik laineharjal justkui tugitoolis oma 5 meetrit edasi sõita. Ja seda ilma mingite abivahenditeta. Fakk, see oli hea!

--öine võitlus võsarottidega, lahingu võitsid paraku rotid. Tagajärjeks on auklik seljakott ja suht halb mälestus nimetatud ööst.

--madu seljakotis, küll mitte minu omas, vaid kaasränduri omas, kes polnud mitte suhkrust tehtud poiss, kuid madu seljakotis oli ka talle esimeseks kogemuseks ja ei pidanud ta paljuks kergelt röögatada madu hetkeks oma pihus hoides.

--rajal kohatud pensionipõlöve pidav Norra laevakapten, kes mulises rohkem kui mõni VÄGA palju mulisev naine. Ilmselt oli talle see omadus külge jäänud elu jooksul kui hädavajalik ellujäämisel ookene mööda seilates. Mida muud on teha naftatankeril, aastaid kaaslaseks ainult ookean ja ühtlaseid kaari tegev päike.

Rännaku statistikat-

marsruut- northcliffe - albany, Bibb track
distants-320km
aeg-20 päeva
tõusumeetreid-palju
madusid rajal-palju
inimesi rajal-vähe
läbitud asulaid-3

Back to work now!

1 comment:

  1. Kuigi seekordne Tartu maraton polnudki kõige hullem pingutus, tundub see Haanja 100 nats liiga karm. Aga eks näis.
    Kui nüüd õunafarmis töö otsa hakkab saama, siis kuhu järgmiseks plaan minna on?

    ReplyDelete