Sunday, January 23, 2011

Rütm

Põnevusega kahjuks ma vastata ei saa, sest domineerima on hakanud see nii tuttav rütm ja harjumine, mis teevad lõpu ka kõige huvitavamatele ja erutavamatele asjadele. Tegelikult ammendas kogu uudsus end juba vanal aastal ja ideaalis oleks pidanud keegi kogu pundi juba uue aasta alul laiali ajama. Mõned küll lahkuvad ja uusi nägusi ka aeg ajalt näeb, aga hosteli põhituumik on siia settinud.

See aga ei tähenda üldsegi seda, et siin mõnus ei oleks. Olen kuulnud arvamusi, et Austraaliasse tulevad paljud otsima paradiisi ja siis peavad selles hiljem pettuma kuna siin toimivad endiselt läänemaailmale omased turumajandus ja töö rabamine. Tahaks sellele vastu vaielda. Jah, tööd tehakse siin palju ja mis erineb minu arust näiteks Eestist, tööd tehakse struktureeritult. Lihtne näide on ületundide mittelubamine, mis hoiab ära väsimuse kuhjumise ja võimaldab igasse tööpäeva panustada võrdselt. See peaks kokkuvõttes tootma rohkem tulu kui näiteks sama arvutundide tegemine kolme päevaga.  Need on siis need jutud töö efektiivsusest mis pidavat Eestis madal olema võrreldes kõige arenenumate riikidega. Aaaaa jah millest ma tahtsingi rääkida....Kui sa ikkagi astud absoluutselt iga hommik uksest välja ja sind tervitab sügavsinine taevas ilma ühegi pilveta, silmapiirilt tõusev mõnusalt kõrvetav päike(juba kell 7 hommikul), ühesõnaga selline ilm mille Eestis esinemine tähendaks juba eos päeva kordaminekut(ehk täispikka piropäeva robustse koguse õlle ja stuffiga), siis wtf!! Minuarust see võiksolla vabalt üheks paradiisi tunnuseks. Teiseks on ikka natuke imelik küll, kui selleks et omale truu sõpra ja aastateks jätkuvat ajatäidet läpparit osta, on vaja eelmainutud tingimustes tööl käia kõigest 3 päeva.Ja see on siin miinimumpalk.

Minu algsete nädalate tegevus matkamine on hetkel soiku jäänud, kuna ümbruskonna tähtsamad jalgsiulatuses olevad kohad läbi matkatud. Minu siinviibimise põhjuseks on rahakogumine eelseisvaks. Milleks, see on ikka nagu siin tavaks, lahtine, aga iga nädalaga jääb meeletust ideede virrvarrist ka mõni realistlikum sõelale ja saab meelde jäetud, kuniks jällegi mõni uus ja veelgi huvitavam projekt selle mälust kustutab. Konkreetsetest plaanidest pole siinkohal mõtet rääkida, sest neid lihtsalt pole. Hetkel on vaid suured ideed.

Täna sajab. Natuke naljaks on. Keegi ei paista aru saavat mis siis nüüd juhtus. Pea teki alla, küll homseks läheb üle. Ja mittekeegi ei eksi! Päike tõepoolest kõrvetab homme, taas.

2 comments:

  1. hea kuulda sinust jälle,
    kirjutad mõnusalt ja katsu ikka paar korda kuus postitusega maha saada! eelnevad kommentaarid kohalikust olust ja poliitikast olid ka v huvitavad - vaadelduna läbi sinu prisma.


    aus on ikka selline nagu mäletan ja ette kujutasin (Y)

    ReplyDelete
  2. Ma just jõudsin Peipsi äärest. Lükkasin su katuse lumest puhtaks. Lund on jätkuvalt mittevähe. Üsna erinevalt Austraaliast oli täna Eestis selle aasta esimene päev, kus päike paistis.

    ReplyDelete