Thursday, August 11, 2011

Tagasi!

Nüüdseks on siis selge, et Eestist paremat kohta annab otsida. Mitte ainult subjektiivselt, kuna olen eestlane, vaid ka objektiivselt, kuna rikkalikuma loodusega kohta, lisaks aastaaegade vaheldumine, leiab Maalt vähe. Austraalias on aga vähemalt üks asi, mida Eestis pole - The Great Wide Open. Mille järele siia saigi tuldud. Püstitan eesmärgi vändata Darwinisse. Kahjuks reisi ajastus ja suund on natuke puusse pandud. Enamus ringitegijatest liigub vastupäeva ehk pärituult, lisaks hakkab varsti põhja-ja kirde-Austraalias vihmaperiood ja kui selleks ajaks sinna toppama jääda, viib suvalises kohas maanteele tekkiv jõgi lihtsalt su minema.

Algus on on samas olnud edukas. Perthis kallas vihma, mis oli kiireks edasiliikumise motivaatoriks. Esimene nädal vastutuuli karastas ja tegi eriti vaffaks teise nädala pärituulte osa. Viimaseid peaks veel nädalaks jätkuma, siis aga ainult vastutuuled kes teab kuhuni. Perthist Geraldtonini rannikuvööndis olid otsustanud ennast sisse seada puugid. Põmst kui jala maha panid oli mõne sekundi pärast see puuke täis. Fingers crossed, et siis mingit ebolat ei saa! Sellel lõigul kohtasin ka meievanuseid shveitsist rattamatkajate paari kes olid 2 aasta jooksul enamus Aasia riikidest läbi sõitnud. Teheke järgi, eksole!
Geraldtoni Carnarvoni vahel vaimustasid kohati 50 kmsed sirged lõputu vaatega kõrgendikult, midagi sarnast võib kohata ilmselt Nullarboril. Teine rattamatkaja, Steve austraaliast, keda kohtasin vahetult enne Carnarvoni, oli ringi lõpusirgel, ehk siis Melbournini oli tal jäänud 3 kuud.Sain talt ``julgustavat`` informatsiooni nagu näiteks ``dont take your chanches with crocs up north, never swim, always camp at least 1km away from water?!``
 Niisiis esimeset etapist Perth-Darwin on läbitud jämedalt 4ndik. Crnarvonis on juba troopika hõngu, soe, üleujutusalad, palmid, banaaniistandused. Abod mädanevad endiselt, nagu mujalgi. Jubbe vale asi oli ikka loomad võsast välja ajada ja neile valge inimese tavasid õpetada. Tulemus on masendav.

Järgmine kontakt loodetavasti Port Headlandist!

1 comment: