Tuesday, February 15, 2011

silmad

Mis on ühist Austraalia farmeril ja tema koeral? Ma mõtlen sellisel tõsisel hardcore farmeril, kes on terve elu robustse päikese käes kõrbenud, nagu ka tema koer. Need on silmad. Silmad on üks paljudest kehaosadest mida see päike transformeerib, samas üks kõige nähtavamaid. Raske kirjeldada, peab nägema, aga võiks öelda et silmad justkui surevad ära. Muutuvad ilmetuks, vajuvad auku, tumenevad. Eriti ilmekalt on seda näha koertel, tundub nagu nad põeksid miskit surmahaigust. Täna vaatsin peeglisse üle pika aja, silmad on mõnuga verd täis läinud. On ka juba pikemat aega võpsikus luusitud, sellesama päikese käes. Päikeseprille muidugi ei viitsib kasutada, iseasi kas nad üldse aitaksid.

5 comments:

  1. Väga põnev, aga endiselt, kui tsiteerida Marti, on õhus paks küsimus: kus on pannkoogi pilt?

    ReplyDelete
  2. Palju paksem küsimus on õhus - millal sa sealt tagasi kavatsed tulla? :) Pead vahepeal tulema siia külma Eestisse ja laskma oma silmadel puhata, eriti kuna nad on sul juba verd täis valgunud :P

    ReplyDelete
  3. Ma olen täiesti kindel, et tegemist on ebolaga. Muidugi pole vaja muretseda, küll see ise üle läheb. Eestisse võiksid siiski tagasi tulla, ma olen juba sügavalt mures sinu täiesti mõistlike ja tähelepanelikkusest nõretavate kirjutiste pärast. Ja kui sul mõni pannkook üle jäi, siis võid selle ka kaasa võtta, kui pilti ei taha saata.

    ReplyDelete
  4. See teema läheb juba mõnusalt eksistentsiaal-filosoofilisse rubriiki.
    Keep 'em coming.

    ReplyDelete